Mette Absalon – Uge 36-2022

Jeg er bogstavelig talt opvokset med leret i hænderne, og har haft min gang på min far, Henrik Knudsens, værksted så længe jeg kan mindes.

Her producerer jeg værker i mit eget eller min fars design bl.a. de kendte unika ”løgkrukker”, som er kendetegnede ved at hvert “hul” i leret er skåret ud i hånden, ét ad gangen.

Disse figurer, eller huller, har jeg skåret i de dråbeformede kreationer min far startede med at dreje, siden jeg var ung teenager.

Jeg finder en stor glæde i, at nyde selve processen i, og omkring, at lade fantasien forme de enkelte huller, som på magisk vis næsten giver sig selv i forløbet. Det forlener mig med en næsten meditativ ro at skære de vilkårlige figurer ud i det læderhårde ler.

Da jeg er meget fascineret og inspireret af naturen og dens fantastiske, organiske former kan du se dennes mangfoldighed komme til udtryk i mange af mine værker.

Alt jeg producerer er hånddrejet og/eller modelleret. På hylderne vil du se primært brugskunst som skåle, vaser, krus, bægre og lysestager.

Du finder også fine og sarte hals- og øresmykker med utrolige legende farvespil i de glasurer jeg kombinerer. Sommetider kan glasuren lede tankerne hen på atoller, mos, ja, endda hele kloder. Alle er de unika og monteret med øremekanik og/eller kæder i sterling sølv.

Alle værker jeg producerer er stentøj (brændt på 1260 grader c).

Ved siden af keramikken arbejder jeg som grafiker og synergien mellem reklamebureauet og keramikken er især til at tage og føle på når jeg kreerer logo-designs til kunder, hvorefter logoet kan overføres til prægning i det bløde ler f.eks. på krus, kopper eller firmagaver.

Mette Absalon udstiller sammen Drude Østergaard i Galleriet på Vang Havn fra 4. til 10. September