Agnete Petersen – uge 36-2023

Balance og ubalance

I motivverdenen bliver jeg tiltrukket af ubalancen. For hér er der noget på spil!

Spændingen opstår, når ubalancen opstår om det er i naturens landskab eller for den sags skyld landskabet i menneskets ansigt. En bevægelse, en skævhed, en uforudsigelig hændelse, en vind eller en virus, sender nye bevægelser afsted med en konsekvens. Livgivende eller måske katastrofal.

Men under alle omstændigheder, så er dette spændingsfelt dragende og meningsfuldt for mig at arbejde i. Jeg henter mange af mine udtryk fra Bibelen, fx Livets træ, opstandelse, og nadvermåltidet – som på forskellig vis giver ord, farve og historie til de mange situationer med spænding og ubalance vi alle kender til.

Jeg er født og opvokset på Bornholm. Efter en del år i København, Frankrig, og Etiopien og nogle kortere ophold i Indien og Grønland, er jeg vendt tilbage og har bopæl og atelier i Nexø, Bredgade 20.

Agnete Petersen
www.agneteart.dk

Agnete Petersen udstiller maleri og skulptur i Galleriet på Vang Havn fra 3. til 9. September 2023.